Barion Pixel

příspěvek na semináři

Seminář v Parlamentu: Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová: Jak snadné bylo zneužití práva k vytváření bezpráví a co by se proto mělo rychle stát?

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová zrekapitulovala na semináři “Analýza proticovidových opatření” právní nešvary doby tzv. covidové, kdy bylo podle ní právo zneužito proti občanům. Apeluje na politiky, ale i na kolegy právníky, aby se zasadili o vytvoření nových právních cest, které by umožnily lidem efektivně se bránit pokusům o odebrání jejich základních lidských práv.

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová

Jana Zwyrtek Hamplová vystudovala Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Zkušenosti z práce na městském úřadě a komunální politiky ji dovedly ke specializaci ve správním právu pro veřejnou správu.
Ve své běžné praxi nejčastěji zastupuje obce a další subjekty veřejné správy proti státu. V posledních letech aktivně vystupovala proti nezákonným postupům vlády v souvislosti s epidemií covidu. Spolu s kolegy podnikala konkrétní právní kroky proti nezákonným opatřením a poskytovala a poskytuje informační podporu občanům zasaženým protiprávním jednáním.
Situace v zemi přiměla Janu Zwyrtek Hamplovou vrátit se po letech do politiky. V roce 2022 byla jako nezávislá kandidátka zvolena do Senátu za obvod č. 76 – Kroměříž.