Barion Pixel

ROZHOVOR PRO REDAKCI NFSN

Pokračování rozhovoru s ekonomem a proděkanem NF VŠE
doc. Ing. Miroslavem Ševčíkem, CSc.

Několik málo investičních fondů spravuje aktiva v hodnotě 19 bilionů dolarů, což je asi 213 ročních rozpočtů celé ČR. Tyto fondy ovládají korporace a firmy ve všech odvětvích, včetně médií a sociálních sítí. S ekonomem Miroslavem Ševčíkem rozebíráme právě tuto monopolizaci a kumulaci aktiv západního světa v několika málo rukou. Stejné fondy totiž spravují i majetky několika málo nejbohatších rodin světa. Někteří z nich se přitom tváří jako milovníci lidstva, přitom dále kumulují stále větší bohatství, jako například Bill Gates nebo George Soros, kterého Elon Musk nazval zlým člověkem, jenž lidstvo bytostně nenávidí.

„Každá monopolizace vede k přesouvání bohatství od těch bohatších k těm ještě bohatším prostřednictvím likvidace střední třídy a pomalejšího růstu životní úrovně nejnižších sociálních skupin,“ říká docent Ševčík. Upozorňuje, že je velmi těžké stávající stav změnit. „Oni si ty monopoly sami nevypustí. A co se stalo, když se začaly objevovat kanály, kde mohou volně plynout informace, jako je i váš kanál? Začalo se najednou bojovat proti dezinformacím,“ komentuje.

Co fondy předvedly a předvádějí ve snaze ubránit se úpadku dolaru jako hlavní světové měny? Jak se to týká každého z nás? Poslechněte si v aktuálním rozhovoru. První část rozhovoru s Miroslavem Ševčíkem najdete na tomto odkazu.

Informace o sdílení tohoto videa:

Nadační fond Svědomí národa dává k dispozici link ke stažení a sdílení tohoto videa všem drobným uživatelům pro jejich potřebu na jejich osobních profilech, shlédnutí videa a informací v něm a jeho šíření na sociálních sítích, vždy za předpokladu, že video nebude kráceno a upravováno a vždy u něj bude uveden hyperlink odkazu na naše stránky. V každém takovém příspěvku musí uživatel uvést Nadační fond Svědomí národa jako autora videa. Nadační fond NEDÁVÁ SOUHLAS s REUPLOADEM na jiné kanály a sociální platformy než osobní, obzvláště pak na ty, které duplikují naši službu informovat veřejnost, a provozovatelům uploadovacích služeb. V takovémto případě je možné pouze sdílení na stránkách formou vložení odkazu na naši sociální síť nebo kanál (formou embedování), či hyperlinku na tuto naši stránku s rozhovorem.

Link ke stažení videa naleznete zde:

Link ke stažení z úložiště

Alternativní platformy kde je video dostupné v případě výpadku:

Odkaz na video na Odysee

Přepis rozhovoru: